Schiphol-Rijk: Dubbel pech

IMG_6734Schiphol-Rijk, 3 februari – Op de Bellsingel nabij BCC is vanochtend een auto door de gladheid uit de bocht gevlogen. In afwachting op de berger, kwam er nog een wagen aan, die door dezelfde gladheid ook uit de bocht glibberde en de eerste wagen nog een extra zetje gaf.

Ook de tweede wagen is door de bergingsdienst dienst afgevoerd. Niemand raakte gewond.

Fotografie: Erik Poort

IMG_6725 IMG_6726 IMG_6728 IMG_6729 IMG_6730 IMG_6731 IMG_6732 IMG_6733

Misschien vindt u dit ook interessant?

12 gedachten over “Schiphol-Rijk: Dubbel pech”

  1. Op de Bellsingel en Capronielaan is het gewoon levens gevaarlijk. Ieder jaar weer.
    Die dinsdag 3-2-2015 zijn er meerdere wagen doorgegleden op de Bellsingel. Maar zelfs op de Capronielaan waren die ochtend 2 vrachtwagens doorgegleden en dat lijkt mij niet de bedoeling.
    Als is het doodlopend er rijden regelmatig auto door omdat ze niet op de borden letten en denken dat ze gewoon door kunnen rijden. Auto’s zowel vrachtwagens en auto’s moeten dan keren de vrachtwagens moeten achteruit rijden maar er staan ook nog auto’s aan de kant geparkeerd.
    Dus graag strooien met die vorst periode’s.

  2. Het is alweer de zoveelste winter dat er in schipholrijk slecht word omgegaan met sneeuw en Vorst.
    Dit keer komen de mensen van het ongeluk er goed van af maar de volgende keer kan het heel anders lopen.
    Het is een schande dat op een business park zo slecht word onderhouden met al die vracht wagens die hier rijden die zoveel schaden kunnen aanrichten en zelfs levens kan kosten.
    De gemeente moet echt zn best hier gaan doen en er op toe zien dat de strooiers overall strooien en niet alleen op grote wegen.

  3. Stevie

    If these cars had lost control and hit a pedestrian, we would be in an altogether different situation. These road have been a disgrace for years now. Even the footpath was dangerous to walk on the day this happened. The poor maintenance of these roads during icy months will no doubt lead to a major incident involving freight trucks which are frequent in this area. Do the right thing proactively and get the salt on the road (including the part after BCC) and minimize a future accidents. The people involved in the above were very luck indeed in this instance.

  4. Het is onbegrijpelijk dat de gemeente, tijdens vorst/gladheid, stopt met zout strooien ter hoogte van de BCC. Het laatste stuk is ieder jaar weer spekglad tijdens de vorst. Zelf ben ik, met aangepaste snelheid, ook al een aantal keer doorgegleden op betreffend weggedeelte.

    Bovenstaande geld ook voor het laatste stuk van de Capronilaan ter hoogte van het bedrijf Intel, ook hier glijden auto’s en vrachtwagens regelmatig door.

    ”Voorkomen is beter dan genezen”.

  5. Mark s

    ZOUT is GOUD in deze koude tijden. Het voorkomt een hoop ellende zoals op bovenstaande afbeeldingen is afgebeeld. Preventief een beetje zout strooien op een vaak gebruikte keerpunt als het einde van de Bellsingel (waar in dit geval bovenstaande zich heeft voorgedaan) is een MUST. Het bied veiligheid voor die gene die veilig en heelhuids op zijn bestemming wil komen. Niemand zit te wachten op bovenstaande taverelen. Je komt werkelijk aanrijden op een ijsplaat en dit maakt manouvreren ONMOGELIJK. Dus gemeente ga a.u.b voor veiligheid en strooi zout.

    1. En natuurlijk heeft er iemand, al deze klachten met de gemeente besproken. Want zonder klachten zal de gemeente het strooibeleid niet aanpassen. En dan bedoel ik niet de klachten onder dit item.

  6. Deze weg is zo gevaarlijk in de winter tijd. Door niet te strooien blijft het heel gevaarlijk.
    Dus hopen door dit incident dat er nu wel gestrooid wordt tot en met einde van deze straat.

  7. Kim

    Zoals hierboven al gezegd: de Bellsingel houdt niet op na BCC!!! Er moeten ontzettend vaak auto’s keren op het doodlopende stuk. Ook moeten vrachtwagens vaak achteruit rijden omdat ze geen borden lezen. De combi gladheid, de sloot, lantaarnpalen en geparkeerde auto’s zijn niet fijn als hier niet gestrooid wordt.

  8. M.al.kharroubi

    Het is alleen in de winter gevaarlijke het Niet strooien door de gemeente het is een openbaarweg.!!!!

  9. Door het niet strooien neemt het gevaar verder toe en in het winterseizoen voornamelijk gebeuren er aanrijdingen en slipincidenten. Ik vraag voor aandacht en prioreit voor Bellsingel en Capronilaan openbare terreinen welke rond deze tijd van het jaar bestrooid moeten worden.

  10. Bianca

    Deze weg is ZO gevaarlijk in de winter. Hier wordt NOOIT gestrooid, al een aantal collega’s hebben op deze weg aanrijdingen gehad of hebben kennis gemaakt met de lantarenpaal of de sloot. Ook hier zou gestrooid moeten worden! deze weg houdt niet op bij BCC!!!!

  11. The Bellsingel and Capronilaan roads in the Schiphol Rijk business park near where these accidents occurred is very dangerous in the winter. These roads in front of Capronilaan 37-55 are not maintained in the winter, are never salted or gritted and snow is never removed. There is a lot of traffic that tries to drive around the Bellsingel and connect to the Capronilaan but it is a dead-end road, but car navigation systems put vehicles down there anyway, creating a lot of unnecessary traffic and turning around (on icy roads). I would like to see the Gemeente take measures in the winter months to create a safer road and walking path environment on these two roads…..it is far too slippery and accidents occur. Please maintain these roads !!

Reacties zijn gesloten.